dinsdag, 01 april 2014 00:00

Ontwerp

Het ontwerp van uw tuin kan een eerste stap zijn naar een door ons aangelegde tuin. Wilt u alleen een ontwerp van uw tuin dan is dat ook mogelijk, want een goede tuin begint met een ontwerp op maat. Een goed ontwerp is maatwerk en begint met een kennismakingsgesprek, over uw wensen, eisen en de sfeer die u in uw tuin wilt hebben. Daarbij staat creativiteit en exclusiviteit hoog in het vaandel. 

Na het eerste contact maken we bij voorkeur een afspraak bij ons op het bedrijf om uw wensen en uitgangspunten te bespreken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. In onze presentatieruimte heeft u de gelegenheid om ontwerpen en foto's van uitgevoerde projecten te bezichtigen. Op deze manier krijgt u een goede indruk van wat Rietbergen Hoveniers te bieden heeft. Na overeenstemming gaan wij aan de slag om u een passend voorstel te kunnen aanbieden.

Uw tuin wordt nauwkeurig ingemeten en aan de hand van enkele door ons genomen foto's hebben we alle informatie in huis om te starten met de eerste schets. Dit kost enige tijd en inspanning en de kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn afhankelijk van de grootte van uw tuin. Wanneer de eerste schets is uitgewerkt, nodigen wij u uit op ons bedrijf. De ingekleurde schets laat duidelijk zien wat onze plannen zijn. Ondanks dat de schets vrij nauwkeurig is uitgewerkt blijft het een praatplan en worden wederzijdse gedachten nog steeds uitgewisseld en kan er in dit stadium nog van alles op een eenvoudige aangepast worden. In onze showtuin / presentatie ruimte worden de voorgestelde materialen bekeken en door u beoordeeld. Wanneer de benodige keuzes zijn gemaakt wordt de basisschets uitgewerkt.

Het definitieve ontwerp wordt afgerond en geheel in kleur gepresenteerd met een duidelijke maatvoering en een voorstel van de basis beplanting. Uiteraard met een werkomschrijvende offerte zodat u exact weet welke werkzaamheden worden uitgevoerd en de daarmee samenhangende kosten.

Nadat het definitieve ontwerp is afgerond kan er een passend beplantingsplan gemaakt worden. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen en adviseren wij u met onze kennis en ervaring. Wij streven naar een harmonieus en passend geheel. Door onze ervaring sluiten ontwerp en uitvoering goed op elkaar aan en worden technische onvolkomenheden en / of financiële verrassingen zo vermeden. De tuin die u in gedachten heeft,wordt dan snel een werkelijke tuin. De eventuele kosten van een beplantingsplan is afhankelijk van de grootte van uw tuin en uw wensen. 
Bent u benieuwd wat Rietbergen Hoveniers voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer in deze categorie: Realisatie »